fbpx

Grupul STIHL este cunoscut pentru dezvoltarea, producția și distribuția uneltelor electrice destinate silviculturii profesionale, agriculturii, întreținerii grădinilor și peisagisticii, precum și pentru industria construcțiilor și proprietarii de grădini private. Portofoliul său cuprinde, de asemenea, soluții și servicii digitale, reflectând angajamentul său față de inovație și tehnologie.

Produsele STIHL sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor autorizați și al magazinelor online STIHL, care sunt în curs de extindere la nivel internațional. În prezent, compania operează 42 de sucursale de vânzări și marketing, aproximativ 120 de importatori și peste 55.000 de distribuitori autorizați în peste 160 de țări din întreaga lume.

STIHL are facilități de producție în șapte țări din întreaga lume: Germania, SUA, Brazilia, Elveția, Austria, China și Filipine. Încă din 1971, STIHL este cea mai vândută marcă de motoferăstraie la nivel mondial, ceea ce reflectă calitatea și fiabilitatea produselor sale.

Cu sediul în Waiblingen, lângă Stuttgart, STIHL este o companie cu o istorie îndelungată, înființată în 1926. În 2021, STIHL a înregistrat o cifră de afaceri de 5,06 miliarde de euro, având în jur de 20.094 angajați la nivel mondial.

Construcția noii fabrici STIHL în zona industrială „Eurobusiness I Industrial Park” din Oradea reprezintă o mișcare strategică pentru companie. Fabrica, care se va întinde pe o suprafață de aproximativ 147.000 de metri pătrați, va juca un rol crucial în producția și distribuția uneltelor electrice și cu acumulatori în Europa.

Martin Schwarz, membru al consiliului director al STIHL, a subliniat importanța Oradei ca locație pentru noua fabrică, evidențiind legăturile favorabile ale orașului cu piețele cheie ale companiei, infrastructura avansată și mediul economic puternic.

Primarul Florin Birta a salutat decizia STIHL de a investi în Oradea, subliniind că noua locație va aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea strategică a municipiului.

Prin această inițiativă, STIHL demonstrează angajamentul său față de creșterea și consolidarea prezenței sale în Europa, beneficiind de resursele și avantajele oferite de infrastructura și mediul de afaceri din Oradea.

Unde ne vedem în Primăvară

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email