fbpx

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Într-un sistem de învățământ axat mai mult pe teorie și mai puțin pe practică, opțiunea internship-ului este una dintre cele mai valoroase oportunități pe care o poți accesa.

Ai o sursă de venit

Fie că ești student, fie că abia ai terminat facultatea și vrei să testezi piața, un internship îți asigură o sursă de venit care te poate ajuta să ai stilul de viață care îți place, sau cel puțin, să-l descoperi pe cel confortabil pentru tine. Dacă ai o sursă de venit, automat se schimbă dorințele și capacitatea ta de cumpărare.

Îți dai seama dacă domeniul pe care l-ai studiat e pentru tine

Ai făcut partea de teorie și pare mișto, însă practic, nu prea știi cu ce se mănâncă domeniul tău. Varianta de internship este cea care te poate ajuta să îți dai seama dacă te vezi lucrând în domeniu sau nu. Dacă răspunsul este nu, asta este minunat pentru că ai reușit să îți dai seama că nu e pentru tine și eviți astfel multe alte frustrări pe viitor, iar dacă raspunsul este da și mai ești și bun/ă pe ceea ce faci, șansele de a rămâne în firma care îți oferă internshipul sunt destul de mari.

Experiență de muncă

Probabil că știi de imaginea vestită de pe Internet cu o gașcă de copii de aproximativ 5 ani care au veste reflectorizante și căști de protecție și stau în fața unui inginer, iar mesajul de pe imagine e: ”Când angajatorii vor să ai 10 ani de experiență înainte de 22 ani”. Ei bine, cu siguranță ai mai mult de 5 ani acum, când citești articolul, dar oricum ești pe drumul cel bun. Începand cu data de 18 august 2018 a intrat in vigoare Legea nr. 176/2018, care stabileste conditiile legale pentru un internship și este menționat și acest fapt, că perioada internshipului este considerată vechime în muncă.

Lucrezi în echipă și descoperi raporturile de muncă într-o companie

Pe lângă faptul că în cadrul internshipului vei avea șansa de a lucra cu specialiști în domeniu care au deja experiență și de la care vei avea de învățat în mod direct, vei lucra în aceeași echipă cu ei. E o super oportunitate să vezi cum funcționează o echipă, care sunt raporturile de muncă într-o companie, care este rolul tău într-o echipă și unde simți că te potrivești cel mai bine.

Responsabilitate și orientarea spre rezultate

Un program de muncă și lucrul în echipă te responsabilizează. Vei învăța să te adaptezi la situațiile neprevăzute, la oamenii din echipă, vei înțelege mai bine cum funcționează relațiile ierarhice (șef – executant) și vei vedea că orice acțiune pe care o întreprinzi trebuie să aducă rezultate.

Te diferențiezi prin CV

Să ai în CV un internship (sau mai multe), care arată faptul că ai deja o anumită experiență, la care mai adaugi și o scrisoare de recomandare, cu siguranță te va diferenția de ceilalți candidați și ai doar de câștigat.

Acum că ai o privire de ansamblu a beneficiilor pe care ți le oferă un internship, interesează-te ce posturi sunt pe domeniul tău și du-te la un interviu!

Nu uita să îți negociezi pachetul de beneficii, nu doar salariul. Poate ești student și ai nevoie de un program mai flexibil care să îți permită să mergi la cursuri. Indiferent de situația în care te afli, gândește-te care sunt beneficiile cu care ai fi confortabil și negociază-le cu angajatorul.

Spor![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]