fbpx

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Să îți schimbi jobul, dar să preferi un salariu mai mic? Pare ceva lipsit de sens, însă angajații români încep să prefere din ce în ce mai multe alte tipuri de beneficii.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Pentru că dincolo de bani au nevoie de timp liber, de timp petrecut cu familia, de acces la facilități pentru sănătate. Iar acestea valorează uneori mai mult decât un bonus salarial.

Doi din cinci români ar fi dispuși să accepte un job cu un salariu mai mic în schimbul altor beneficii, rezultă dintr-un sondaj recent. Iar un român din cinci a acceptat cel puțin o dată un loc de muncă mai prost plătit.

De ce? Pentru că banii sunt mai puțin importanți decât un program flexibil, sau posibilitatea de a lucra de acasă.
Importante sunt și posibilitatea de a avansa în carieră, biroul aproape de casă, colegii de muncă și brandul de angajator.

Cu toate acestea, nevoile de zi cu zi ale angajaților sunt cu 25% sau chiar 50% mai mari decât salariile oferite de angajatori. Iar creșterea responsabilităților la locul de muncă, vechimea în companie, ofertele mai bune ale concurenței sunt motive pentru care angajații cer măriri de salariu.
Pe de altă parte, majoritatea angajatorilor oferă bonusuri sau măriri în funcție de performanțele firmei, nu neapărat ale angajaților.
Cei mai dispuși să își negocieze salariile sunt cei din domenii precum IT, Vânzări, Financiar, Administrație, Producție, Marketing și Logistică.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]